Zaradi napovedanih neurij in nalivov je danes povečana tudi verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov, in sicer predvsem v severovzhodni Sloveniji, pojavijo pa se lahko tudi drugod, pa opozarja Geološki zavod Slovenije.

Še en topel, za nekatere vroč dan, ko se temperature gibljejo od 22 do 30 stopinj Celzija, bodo v popoldanskem času zaznamovali oblaki, ki se lahko odločijo za škropljenje. Ker se bo čez naše kraje sprehodila hladna fronta, je po oceni vremenoslovcev na Agenciji za okolje (Arso) »vremenska situacija pravšnja za nastanek močnejših neviht«. Največja verjetnost za krajevna neurja s točo, sunki vetra in nalivi je na severovzhodu države, in sicer v popoldanskih urah, zvečer in prvi polovici noči. Na Arsu so zato za to območje izdali vremensko opozorilo oranžne stopnje. Oranžna stopnja opozorila pomeni, da naj se prebivalci na to možnost pripravijo. Za preostala območja Slovenije je izdano rumeno opozorilo, ki pomeni, da naj bodo prebivalci na vremensko dogajanje pozorni.

Na jugu Slovenije pa lahko cel dan ostane suho, zato bo tudi vroče. V Posavju in Beli krajini se lahko ogreje do 31 stopinj Celzija.

V četrtek se bo zjasnilo, najkasneje na Gorenjskem, kjer lahko pade še nekaj kapljic dežja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 22 do 26, na Primorskem okoli 28 °C. V petek bo spet sončno in vroče, s kakšno popoldansko ploho v hribovitem svetu. V soboto pa pride spet na obisk hladna fronta s padavinami, kar bo za nekaj dni shladilo ozračje.