odstop

Ivan Simič se poslavlja. Prepričan je, da "nadrejeni" dvomijo o njegovem delu

R.T.
22. 5. 2022, 08.12
Posodobljeno: 22. 5. 2022, 08.20
Deli članek:

Zdi se mu normalno, da novi predsednik vlade zamenja vse kadre predhodne.

STA
Ivan Simič

Z nastopom nove vlade in novega finančnega ministra se poslavlja generalni direktor Finančne uprave RS Ivan Simič. Kot je zapisal na svojem blogu, bo s tem novemu finančnemu ministru omogočil, da »si izbere novega direktorja, ki bo ustrezal njegovim kriterijem«. To se mu zdi povsem normalna poteza.

Povsem normalno se mu zdi tudi, da novi predsednik vlade zamenja vse kadre predhodne vlade, saj da »naj si vsak minister izbere ekipo, s katero želi delati«.

O kompetentnosti

Se pa je obregnil ob izjavo predsednika stranke Gibanje Svoboda Roberta Goloba, ki naj bi, tako Simič, dejal, »da so dediščina odhajajoče vlade nekompetentni ljudje na vodstvenih položajih«. S tem se ne strinja – meni celo, »da bo sam imel kar nekaj težav, da bo našel kompetentne«.

Simič je prepričan, da je to letelo tudi nanj. »Dejstvo je, da ne moreš biti uspešen direktor davčne oziroma finančne uprave, če nimaš popolnega zaupanja finančnega ministra in predsednika vlade. Gre za preresno funkcijo, pri kateri bi si lahko dovolil, da nadrejeni dvomijo o tvojem delu. Izjava Roberta Goloba je pokazala, da tega zaupanja ni. Nekateri mi pravijo, naj ne odstopim in počakam, da me razrešijo, saj naj bi mi na ta način pripadla odpravnina v višini štirih mesečnih plač, kar predstavlja okoli 12.000,00 evrov. Moj odgovor je, da je ponos več vreden kot teh 12.000,00 evrov in zaradi tega bom odstopil,« je zapisal.

Do njegovega odstopa je tako ostalo le še nekaj dni. Upa, da ga bo nova vlada razrešila takoj, ko bo podal svoj odstop. Kot je napovedal, se bo vrnil v svoje podjetje.