"vrag je odnesel šalo"

FOTO: Brglez vandale, ki so onečedili njegovo pisarno, vabi na pogovor

S.R.
17. 5. 2022, 18.53
Posodobljeno: 17. 5. 2022, 19.29
Deli članek:

Evropski poslanec Milan Brglez vandale prosi, da se o razlikah v pogledih z njim pogovorijo. Kot je pojasnil, "vandalizem in zmerjanje nista rešitvi nakopičenih problemov v državi in družbi."

Osebni arhiv
Pisarno Milana Brgleza so obiskali vandali.

Pisarno evropskega poslanca Milana Brgleza iz vrst SD so v zadnjih dneh obiskali vandali, ki so se s sprejem znesli nad okna, vrata in fasado. Brglez je o dogodku že obvestil policijo. Brglezova poslanska pisarna, ki se nahaja na ljubljanski Trubarjevi cesti, sicer ni bila prvič tarča napada. Kot so pojasnili v izjavi za javnost, so stekla popisali že v preteklosti, vanjo pa so že poskušali tudi vdreti. Kot smo poročali, pa so Brglezu neznanci pred dobrim letom dni ukradli tudi profil na Facebooku.

Osebni arhiv
Pisarno Milana Brgleza so obiskali vandali.

Kot je pojasnil Brglez, vandalizem obžaluje, posameznike, ki se z njim ali njegovim svetovnonazorskih prepričanjem ne strinjajo, pa poziva, naj se oglasijo pri njemu in se o razlikah v pogledih z njim pogovorijo. "Strpnost, ne glede na to, da smo lahko drugače misleči, mora biti prvo pravilo sobivanja v naši državi. Probleme v državi moramo reševati skupaj. Vedno sem pozival in še pozivam, da moramo o problemih in nestrinjanjih govoriti spoštljivo. Predvsem se moramo pogovarjati, poslušati in slišati. Zgleda, da je vrag odnesel šalo. Upam, da bo nova vlada takoj pristopila k reševanju družbenih napetosti in nakopičenega srda znotraj različnih družbenih skupin."

Dejanje so že obsodili v Brglezovi stranki Socialnih demokratov, kjer so navedli, da ostro obsojajo "vsakršno obliko nasilja in vandalizma v družbi!"

Osebni arhiv
Pisarno Milana Brgleza so obiskali vandali.