iz kvote Gibanja Svobode

To je kandidatka za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

J.P./STA
17. 5. 2022, 14.37
Posodobljeno: 17. 5. 2022, 14.51
Deli članek:

Med letoma 2010 in 2018 je dva mandata vodila Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov.

Bobo
Irena Šinko

Kandidatka za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano iz kvote Gibanja Svobode je Irena Šinko, višja svetovalka na oddelku za okolje in prostor na upravni enoti v Murski Soboti. 

Pred tem je bila med letoma 2010 in 2018 direktorica Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS. Na čelu sklada jo je leta 2018 nasledila dotedanja kmetijska ministrica Irena Majcen.

Šinkovo so po poročanju časnika Delo v Gibanju Svoboda izbrali med tremi možnimi imeni, poleg nje sta bili potencialni kandidatki tudi Darja Majkovič in Nataša Kopušar.

Irena Šinko je po izobrazbi univerzitetna diplomirana inženirka zootehnike ter univerzitetna diplomirana pravnica. Do imenovanja na čelo sklada kmetijskih zemljišč leta 2010 je bila vodja oddelka za kmetijstvo in gospodarstvo na Upravni enoti Murska Sobota.

Svojo poklicno pot je začela kot tehnolog v ABC Pomurki in nadaljevala kot kmetijska inšpektorica na Medobčinski inšpekcijski službi občin Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota ter kot učiteljica strokovnega predmeta živinoreja na Srednji kmetijski šoli Rakičan.