Znan je še en minister iz kvote Socialnih demokratov, ki bo v prihodnji vladi pokrivala štiri resorje. Poleg Tanje Fajon, ki bo vodila ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, bodoče pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan in Matjaža Hana kot bodočega ministra za gopodarstvo, turizem in šport, je zdaj znan še kandidat za ministra za kohezijo in regionalni razvoj, Aleksander Jevšek. Kot zadnjega izbranega ministra iz kvote Socialnih demokratov ga čaka še potrditev s strani predsedstva stranke, o čemer bodo v SD odločali jutri.

Jevšku trenutno teče že drugi županski mandat v Murski Soboti, v politiko pa je vstopil leta 2011 kot kandidat za državni zbor tedanje LDS. Če bo predlog potrjen, bo Jevšku avtomatično prenehal županski mandat, do lokalnih volitev pa bi ga na tem mestu zamenjal Zoran Hoblaj. Sicer pa Jevšek poklicno prihaja iz kriminalističnih vrst, v preteklosti je vodil lokalne policijske uprave v Ljubljani in Murski soboti.

Za STA je Jevšek že izdal nekaj pričakovanj za svoj prihodnji mandat, predvsem je kot zagovornik decentralizacije naklonjen ideji, da bi se sedež njegovega ministrstva nahajal v Mariboru. Podobno bi zagovarjal decentralizacijo še pri nekaterih drugih ministrstvih, a trenutno ostajajo tovrstne odločitve v rokah bodočega predsednika vlade, Roberta Goloba.

Odprta ostajajo tako še tri ministrska mesta: ministrstvo za kmetijstvo pripada Gibanju Svoboda, Levica pa mora sporočiti in potrditi svoja kandidata za kulturno minisrstvo in ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Znano pa je že tudi, da so poslanci na današnji ustanovni seji izvolili predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, ki bo po 14 predhodnikih prva ženska na tem položaju. Zupančičevo je na tajnem glasovanju podprlo 55 poslancev, 25 pa jih je glasovalo proti.