Sporočilo s Fursa

Zavezanci prejeli napačno davčno odmero obveznosti iz kmetijstva za 2021, zaplet rešujejo

S.R.
13. 5. 2022, 12.08
Posodobljeno: 13. 5. 2022, 12.11
Deli članek:

Na Fursu že iščejo rešitev za zaplet pri davčni odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021. Prejeli so namreč napačne podatke.

Bobo
Fotografija je simbolična

V letošnjo davčno odmero obveznosti iz kmetijstva za leto 2021 se je prikradla napaka. Kot so pojasnili na Finančni upravi RS (Furs), so za nekatere zavezance kot kaže prejeli napačne vhodne podatke, ki jim jih posredujejo zunanji viri. Gre za podatek o višini katastrskega dohodka od gozdnih zemljišč, zaradi česar je bil pri teh zavezancih izračun napačen. Pri Fursu zaenkrat še nimajo podatka o številu takih zavezancev, pri čemer so poudarili, da za napačne izračune katastrskega dohodka niso odgovorni oni, a bodo po dokončni razjasnitvi morebitnih napak v podatkih aktivno pristopili k rešitvi zadeve.

Zavezancem, ki so v preteklih dneh prejeli odločbe o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021, svetujejo, naj z vložitvijo pritožbe zaenkrat počakajo, saj bodo v primeru potrditve napake do sredine naslednjega tedna »poiskali rešitev za sanacijo te problematike in o tem obvestili javnost.«

Furs je sicer 6. maja izdal 184.564 odločb o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021, poroča STA.