Kako in kje gledati?

Karte so pošle! Tako boste lahko v živo spremljali Marcelov Studio 9. maj

R.T.
9. 5. 2022, 12.08
Posodobljeno: 9. 5. 2022, 15.04
Deli članek:

Ker se je vodstvo RTV Slovenija voditelju oddaje Studio City Marcelu Štefančiču odreklo, bo danes oddaja potekala v spodnji dvorani Slovenskega mladinskega gledališča.

Sašo Švigelj
Marcel Štefančič še ni razkril svojih današnjih gostov.

»V ponedeljek ista ura, en drug kanal. V živo,« je že prejšnji teden napovedal Štefančič. Legendarna oddaja bo potekala v živo v Slovenskem mladinskem gledališču, ob 21. uri. Vstopnice so pošle, oddajo pa bo možno spremljati na druge načine. Njegova gosta bosta predsednik stranke Gibanje Svoboda in najverjetnejši mandatar Robert Golob ter filozof Slavoj Žižek.

Kdor bo prisoten na kraju »zgodovine«, si bo lahko ogledal projekcijo na fasadi Mladinskega gledališča. Ostali bodo lahko zaenkrat še »skrivnostne goste, kolumniste in duh oddaje« spremljali v živo na spletu. Na Facebooku ali YouTubeu, obljubljajo pa tudi dostopnost na televizorjih (razen pri operaterju Telekom ne bo šlo). Na televizorju poiščete le program vŽivo.

Po uradni razlagi vodstva RTV Slovenija s Štefančičem niso podaljšali pogodbe, ker je bil na javni tribuni za javno RTV žaljiv do zaposlenih, oddajo pa naj bi želeli tudi »posodobiti«.

V Sindikatu novinarjev Slovenije so prejšnji teden ocenili, da Štefančič ni bil niti žaljiv niti ni nikomur grozil. V četrtkovem javnem pismu vodstvu zavoda so zahtevali vrnitev oddaje s Štefančičem kot voditeljem. Zahtevali so tudi, da se nemudoma končajo pritiski na ekipo ustvarjalcev oddaje. Pod zahtevo za vrnitev Studia City se je podpisalo več kot 40.000 državljank in državljanov, novo peticijo z naslovom Konec političnemu obračunavanju: Marcel naj ostane pa je v nekaj dneh podpisalo skoraj 20.000 ljudi.

/
Tudi na današnji ponedeljek, spremenjena je le lokacija in ime. Voditelj ostaja isti.