SDS si prilašča zasluge

V občini Slovenj Gradec stranko SDS opozorili, naj umaknejo oglase in ne zavajajo

R.T.
7. 4. 2022, 13.08
Posodobljeno: 7. 4. 2022, 17.07
Deli članek:

V Slovenj Gradcu so nezadovoljni, ker se stranka SDS hvali z občinskimi projekti, ki jih financirajo iz občinskega in državnega proračuna ter evropskih skladov.

Bobo
Na plakatu o gradnji Sloveniji pozira tudi notranji minister Aleš Hojs. Ta oglas seveda ni sporen. Še več, Hojs je po izobrazbi gradbenik.

»V Občini Slovenj Gradec gradimo zimski bazen in urbani park.« »Obnovili smo kulturni dom Slovenj Gradec.« Tako se glasita dve sporočili, ki jih na družbenih omrežjih širi stranka SDS. Gre za prilaščanje zaslug, ki bi stranko postavile v čim lepšo luč pred parlamentarnimi volitvami, so opozorili občani in občanke Slovenj Gradca.

Na občini so prijeli pozive nezadovoljnih prebivalcev, tudi svetniška vprašanja, ljudje so negodovali na družbenih omrežjih, saj jim ni vseeno, da se stranka SDS na svojih oglasnih sporočilih navaja občinske projekte, ki se izvajajo z davkoplačevalskimi sredstvi.

Facebook
Bazena seveda ne gradi SDS, ampak občina s pomočjo davkoplačevalskega denarja.

Na občini so se zganili. »Uprava Mestna občina Slovenj Gradec je na sedež Slovenske demokratske stranke posredovala uraden dopis, v katerem je opozorila na uporabo grafičnih in vsebinskih elementov občinskih projektov v izvajanju, ki so financirani tako s sredstvi občinskega proračuna kot tudi s sredstvi Republike Slovenije in evropskih skladov,« so zapisali na straneh slovenjgraške občine.

SDS so pozvali, naj v »duhu korektne obveščenosti javnosti o načinu financiranja projektov, sofinanciranih iz občinskega proračuna, državnih davkoplačevalskih sredstev in iz evropskih skladov, takšne oglase umakne z družbenih omrežij.«

Primer zlorab aktivnosti slovenjgraški občine ni edini v predvolilnem repertoarju SDS. V teh dneh smo pisali, da so štajerski del Slovenije so preplavili plakati, na katerih se stranka SDS hvali z investicijami, ki so bile izvedene z denarjem občin in evropskimi sredstvi, s čimer so si nakopali jezo koalicijskih partnerjev. Brez sramu so se na začetku epidemije oglaševali ob slikah medicinskih sester in gasilcev ter zmotno zatrjevali, da so premagali epidemijo.