Moral bo v posebni hotel za okužene

Slovenski olimpijec ob prihodu v Peking pozitiven na testu - kaj bo z njegovim nastopom?

R.T.
28. 1. 2022, 06.17
Posodobljeno: 28. 1. 2022, 06.45
Deli članek:

Iz slovenske olimpijske delegacije so sporočili, da je bil ob prihodu v Peking deskar na snegu Žan Košir pozitiven na koronavirus.

STA
Žan Košir bo moral v poseben hotel za okužene športnike.

Deskar Žan Košir, ki naj bi na otvoritvi zimskih olimpijskih iger v Pekingu ob boku Ilke Štuhec nosil slovensko zastavo, je bil ob prihodu na Kitajsko pozitiven na novi koronavirus.

Poleg njega je okužen tudi serviser olimpijske ekipe Darko Centrih.

Reuters
V Pekingu tako za olimpijce kot tehnično osebje, novinarje in druge veljajo strogi protokoli. Že v primeru rizičnega stika z okuženim sledi obvezna izolacija v tem namenjenem hotelu.

"Vodstvo olimpijske reprezentance je sledilo navodilom organizatorja ter športnika izoliralo. V poznih večernih urah je sledil ponovni test, ki je potrdil okužbo z novim koronavirusom. Sedaj sledi obvezni protokol, ki narekuje izolacijo športnika v posebnem hotelu, opremljenim z internetom, telovadnico, prostori za športnike in prostočasne aktivnosti. Športnik mora ostati v izolaciji, v kolikor ne kaže nobenih simptomov, dokler dva PCR-testa ne pokažeta negativnega izvida v razmaku najmanj 24 ur," so sporočili iz slovenske olimpijske delegacije.

STA
Je to konec olimpijske zgodbe za Žana Koširja?

Otvoritvena prireditev zimskih olimpijskih iger bi se morala odviti 4. februarja. Skoraj nedvomno takrat Žan zastave še ne bo nosil. Pod vprašajem pa je tudi njegov športni nastop. Kvalifikacije za njegovo disciplino paralelnega slaloma bi se morale odviti že 8. februarja.