Visok poraz

VIDEO: Dončićeva ekipa doživela polom, slovenski zvezdnik predčasno na klopi

STA
26. 1. 2022, 07.02
Posodobljeno: 26. 1. 2022, 09.43
Deli članek:

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA na gostovanju pri drugi najboljši ekipi lige, Golden State Warriors, doživeli visok poraz z 92:130.

Profimedia
Luka Dončić ima težave z vratom.

Pri bojevnikih se je ob vrnitvi izkazal Klay Thompson s 15 točkami, Stephen Curry pa je k zmagi dodal 18 točk, devet skokov in sedem podaj. Luka Dončić je za Dallas dosegel 25 točk. Gostitelji so do visoke zmage prišli s kolektivno igro, saj je novinec Jonathan Kuminga v zadnji četrtini pripravil šov in dosegel 22 točk. Thompson je po dveh tekmah premora zaradi poškodbe 15 točkam dodal še šest podaj.

Dallasov poraz pa je za nameček zasenčila še poškodba Tima Hardawaya ml. 7:16 minute pred koncem prvega polčasa, ko je nesrečno stopil in si pri tem zlomil kost v levem stopalu, zaradi česar je moral po dveh prostih metih predčasno v slačilnico. "To je res smola. Vsaka poškodba je velika smola. Žalostno je, kar se mu je pripetilo, zato ga skušamo čim bolj razvedriti," je o poškodbi Hardawaya mlajšega dejal Dončić. Dončić je bil sicer prvi strelec tekme in je 25 točkam dodal osem skokov, vendar v zadnji četrtini ni več igral, saj je imel težave z razbolelim vratom, ki mu dela preglavice že nekaj tekem.

Latvijec Kristaps Porzingis pa je moral predčasno z igrišča 8:21 minute do konca tekme, ker je brcnil žogo na tribuno. Ob predčasnem odhodu v garderobo je pozdravljal navijače in jim delil "petke". "Rad bi se opravičil, če sem koga zadel z žogo. To ni bil moj namen. Doživeli smo težak poraz, tekmeci so nam 'izprašili riti'," je dejal Porzingis.

Naslednja tekma Dallas čaka v noči na sredo; varovanci Jasona Kidda bodo gostovali v Portlandu