Mnenje Zorana Jankovića

»Ne pozabiti, da je bil Golob moj prvi izbor za predsednika vlade«

G.G.
25. 1. 2022, 12.17
Posodobljeno: 25. 1. 2022, 12.31
Deli članek:

Ljubljanski župan Zoran Janković se je ob vsakdanjih poslih dotaknil tudi aktualne politične problematike.

Bobo
Zoran Janković in Robert Golob leta 2014.

Janković na redni tiskovni konferenci ni mogel mimo politične aktivacije nekdanjega strankarskega kolega, takrat podpredsednika Pozitivne Slovenije Roberta Goloba, ki bo jutri podrobneje predstavil svojo program. Golobov nastop v oddaji Studio City se mu je zdel »zelo dober«, ker je spregovoril o osnovnih idejah programa in »bil zelo direkten v odgovorih«. Za končno oceno ljubljanski župan še čaka na Golobovo sestavo ekipe, z njim pa se strinja, da »vse sloni na ljudeh«. »Ne pozabiti, da je bil Golob moja prva izbira za predsednika vlade,« je še spomnil Janković na čase, ko je Pozitivna Slovenija zmagala na parlamentarnih volitvah leta 2011. Golob se je umaknil iz osebnih razlogov, druga izbira pa je bila Alenka Bratušek.

S testiranjem naj pomaga vojska

Ljubljanski župan je pojasnil tudi, kako rešujejo zagate s testiranjem v Stanežičah. Redarji, ob potrebi v navezi s policijo, skrbijo za gladek potek razvrščanja avtomobilov. Je pa Janković podprl Zdravstveni dom Ljubljana, kjer so se ostro odzvali na nasvet ministrstva za zdravje, naj se vzpostavi še ena točka za testiranje. Ponovil je, da je težava v pomanjkanju zdravnikov, ki se morajo in bi se morali še bolj ukvarjati s skrbjo za svoje paciente in ne toliko s testiranjem. Zato je Janković vladi predlagal, naj novo testno točko naredijo v vojašnici Edvarda Peperka, a so iz vojske sporočili, da nimajo dovolj osebja.

Janković zato prebivalce Ljubljane poziva: »Pojdimo se cepit, ne testirat. Cepit, cepit, cepit, jaz sem trikrat cepljen«.