Priprave na volitve

Socialdemokrati si želijo zamenjavo vlade ter boljše upravljanje z državo

M.M./STA
24. 1. 2022, 19.32
Posodobljeno: 24. 1. 2022, 21.43
Deli članek:

Čaka jih še mesec dni intenzivnih razprave o programu stranke, ki ga bodo predstavili konec februarja.

STA
Predsedstvo SD je danes razpravljalo o aktualno političnih temah in pripravah na parlamentarne volitve.

Glavne prioritete stranke bodo po besedah Tanje Fajon javno kakovostno zdravstvo, visoko kakovostno in produktivno gospodarstvo z visoko dodano vrednostjo za vse, pravna država, demokracija in svobodni mediji. Ob tem je pozdravila tudi jasno oblikovane zahteve, ki jih je pripravila civilna družba in jih bodo v stranki v prihodnjem mesecu na podlagi pogovorov s predstavniki civilne družbe in opravljenih analiz tudi vključili v svoj program.

V SD se bodo zavzemali za gospodarstvo, ki bo temeljilo na inovativnosti, boljših delovnih mestih in enakih pogojih. "Potrebujemo močno, uspešno, zdravo gospodarsko družbo," je dejala Fajonova. Predsedstvo SD je namreč na današnji seji za novega predsednika strokovnega sveta SD za gospodarstvo izvolilo Sandija Češka, ki je po besedah Fajonove uspešen gospodarstvenik, ki zagovarja etično ekonomijo.

Bobo
Sandi Češko in njegova partnerka Livija Dolanc sta na drugem mestu lestvice najbogatejših Slovencev revije Manager. Njuno ocenjeno premoženje znaša 355 milijonov evrov. Glavnina premoženja je ocena kupnine za 55-odstotni delež v Studiu Moderna.

SD ima jasno vizijo in so pripravljeni Slovenijo popeljati med zmagovalke v svetu. Aprilske državnozborske volitve bodo po njihovem mnenju referendum, plebiscit, na katerem bodo ljudje odločali, kakšno Slovenijo si želijo. 

Kot je še pojasnila Fajonova, pa so predsedniki strank KUL danes na nekdanjega predsednika uprave GEN-I Roberta Goloba, ki naj bi v sredo prevzel vodstvo stranke Z.Dej, naslovili pismo in ga povabili, da se jim prihodnji torek pridruži na rednem tedenskem sestanku koalicije KUL. Odgovora za zdaj po besedah Fajonove še niso prejeli, a kot je poudarila, vabijo k povezovanju vse, ki razmišljajo, da Slovenija potrebuje velike spremembe in nov začetek.