Klučne zaveze KUL

Šarec potrdil srečanje z Golobom, se obeta sodelovanje?

S.R.
21. 1. 2022, 12.35
Posodobljeno: 21. 1. 2022, 12.37
Deli članek:

Marjan Šarec je poudaril, da so za stranko LMŠ ključne zaveze iz sporazuma KUL, zato lahko sodelujejo le s tistimi, ki se s temi zavezami strinjajo.

STA
Marjan Šarec
  • Robert Golob: "Začnimo delovati za skupnost, aktivirajmo se"

Prvak stranke LMŠ Marjan Šarec je v današnji izjavi za javnost potrdil, da je govoril z Robertom Golobom, ki je v včerajšnjem intervjuju za Primorske novice naznanil, da bo prihodnji teden razkril ime stranke, ki jo bo prevzel in se z njo podal v boj na letošnjih parlamentarnih volitvah. Po navedbah Šarca imajo z Golobom isti cilj, to je, da trenutna vlada Janeza Janše odide.

Z Golobom sta se pogovarjala o možnosti sodelovanja, a je Šarec poudaril, da je za LMŠ najbolj pomembno to, kar je zapisano v sporazumu Koalicije ustavnega loka. Ne gre samo za Goloba, tudi "za kakšno drugo stranko, ki bi si želela sodelovati s KUL-om," je ključno, da se spoštuje deset zavez iz njihovega sporazuma. Torej vrednote, za katere se zavzemajo, in to, kar je zanje najpomembneje, da se "razveljavijo vsi sporni zakoni, ki so bili sprejeti, in da se razčisti s korupcijo."

Z Golobom bodo formalne pogovore o sodelovanju sicer začeli šele, ko bo ustanovil stranko oziroma se podal na to pot, a Golob svoje karte še naprej vestno skriva, njegovo vsako naslednjo potezo pa z nestrpnostjo pričakujejo tako na levici kot desnici.