Prevzel bo eno od obstoječih strank

Robert Golob: "Začnimo delovati za skupnost, aktivirajmo se"

R.T.
20. 1. 2022, 15.17
Posodobljeno: 20. 1. 2022, 19.28
Deli članek:

Na političnem parketu se z nestrpnostjo pričakuje naslednjo potezo Roberta Goloba.

Bobo
Robert Golob: "Če hočeš biti uspešen, moraš najprej prepričati vse ostale. Nič drugega nimaš: le samega sebe ter spoštovanje in sodelovanje soljudi."

Prihodnji teden bo Golob predstavil, katero že obstoječo stranko bo prevzel in se z njo podal na parlamentarne volitve. »Nikoli se ne spuščam v bitke, za katere vnaprej vem, da jih bom izgubil,« je dejal pred časom, v intervjuju v današnji izdaji Primorskih novic pa je spregovoril o tem, zakaj se podaja v politiko in tudi o načinu, kako se je država odzvala na energetsko krizo.

Na vprašanje, zakaj odhaja v politiko, je odgovoril: »Ko se mi je mandat iztekel (kot predsedniku uprave v Gen-I), sem imel na razpolago tri poti: prva je bila, da ostanem v Gen-i kot eden od direktorjev, s skoraj enako plačo, se torej umaknem, obmolknem ter počakam, da vihar mine. Druga, da sprejmem milijonsko ponudbo in grem delat v tujino. Tretja pot je bila, da grem v politiko: na podlagi odgovornosti, ki jo čutim do Gen-i, za katerega ne bom dovolil, da ga oplenijo, medtem ko bom jaz tiho, ter odgovornosti do širše skupnosti, da odslužim svoji državi. Skupna ocena, ne le moja, je bila, da so razmere kritične, saj je ogrožena naša svoboda. Zato sem se odločil za to tretjo pot.«

Ta »tretja pot« ne bo speljana v novi stranki, pač pa, kot je že dejal, v že obstoječi stranki, kjer se bo » pridružil skupini somišljenikov«. »Lahko potrdim, da se bom naslednji teden nekomu pridružil. Prevzel bom eno od obstoječih strank,« je ponovil v intervjuju.

Golob ljudi poziva, da »so sprememba«. »Lahko se angažirajo skozi gibanja, skozi stranke, eni zgolj tako, da bodo prvič po 15 letih prišli na volitve. Vsak po svoje. Ne deluje, če sediš doma na kavču in bentiš, kako so vsi isti. Ker ravno s tem igraš igro najslabših od njih, ki si želijo, da ostaneš tak. Torej pasiven. Začnimo delovati za skupnost, aktivirajmo se. Tri vrednote so ključne za boljšo prihodnost: spoštovanje, sodelovanje in bodi sprememba z zgledom,« razmišlja Golob, ki je kritičen tudi do vladnega (ne)odziva na energetsko krizo: »Danes, ko so ugotovili, da to ne deluje, so začeli govoriti o energetskih bonih. Ta vlada ima neverjeten dar, da naš skupni denar deli skozi bone. Namesto, da bi se lotevala težav pri vzroku in preprečila podražitve, dovoli, da se te zgodijo, potem pa iz proračuna krpa luknje.«