Slovo

Violeta Tomić je izstopila iz Levice

J.P./STA
19. 1. 2022, 17.42
Posodobljeno: 19. 1. 2022, 18.42
Deli članek:

Ali se seli v kakšno drugo stranko oziroma poslansko skupino, za zdaj še ni jasno.

Bobo
Violeta Tomić

Poslanka Violeta Tomić je danes izstopila iz stranke Levica, poroča spletni portal N1. Ali se seli v kakšno drugo stranko oziroma poslansko skupino, za zdaj še ni jasno. Tomićeva je bila sicer v aktualnem sklicu parlamenta že drugič izvoljena v DZ na listi Levice.

Izvršni odbor stranke se je ob sestavljanju kandidatne liste za državnozborske volitve odločil, da Tomićeva letos ne bo kandidirala v okraju Ljubljana-Center. Ob tem so jo v stranki povabili na sestanek, na katerem bi se pogovorili o možnosti kandidiranja v drugem okraju, a ga je zavrnila, so za STA navedli v Levici.

"Tako odločitev smo sprejeli zaradi delne izgube zaupanja v zadnjem času in nekaterih vsebinskih razhajanj," so pojasnili. Potem ko je Tomićeva povabilo zavrnila, so sicer v Levici z njo opravili nekaj pogovorov, ob tem pa "sporazumno ugotovili, da nadaljnje sodelovanje v okviru stranke ni več možno", so še pojasnili v stranki.

Tomićeva pa je v odzivu za STA zapisala, da je "stranka Levica daleč od tega, kar smo na začetku gradili". Kot je poudarila, se kažejo medgeneracijske razlike v razmišljanju in delovanju, ki so predvsem v času epidemije covida-19 šle čez mejo njene tolerance. O svojem delu v poslanski skupini pa se bo odločila v prihodnjih dneh, je še sporočila Tomićeva.

To je sicer že tretji izstop iz Levice v aktualnem mandatu. Prejšnji teden je iz Levice v poslansko skupino SD prestopil Željko Cigler, pred njim pa je v poslansko skupino SD prestopil še Franc Trček.