Omikron v šolskih klopeh

Zmeraj več šolarjev v karanteni. Pouk na daljavo že prihodnji teden?

R.T.
14. 1. 2022, 14.47
Posodobljeno: 14. 1. 2022, 15.50
Deli članek:

Šolniki si prizadevajo, da bi pouk čim dlje potekal v šolah, toda koronavirusna različica omikron jim povzroča vse večje preglavice.

STA
Začasno spet od doma?

Če se virus širi po vseh porah družbe, je nemogoče, da se ne bi med šolarji in učitelji. V karanteni je že več kot 50.000 otrok, več kot 1400 oddelkov v osnovnih šolah, več kot 650 v srednjih. Ravnatelji se zavzemajo, da bi zaradi že znanih slabih izkušenj s poukom na daljavo, šolanje čim dlje časa potekalo s fizično prisotnostjo učencev v šoli.

Po neuradnih informacijah zaradi visokega porasta okuženih med šolsko populacijo pristojni razmišljajo o spremembi izvajanja pouka, torej o pouku na daljavo. Do sprememb bi lahko prišlo že v začetku naslednjega tedna.

Ne bo predčasnih počitnic

"Če bo podana strokovna ocena, da je treba zaradi varnosti zaščitne ukrepe še okrepiti, bomo to podprli tudi na resornem ministrstvu, same spremembe v izvajanju vzgojno-izobraževalnega procesa pa niso predvidene," so še včeraj sporočili z ministrstva za izobraževanje. Obveljalo je, da bodo zimske šolske počitnice po šolskem koledarju konec februarja, in ne konec tega meseca, kot je v razmislek osebno predlagal predsednik osnovnošolskega združenja ravnateljev Gregor Pečan.

Odločitev za izobraževanje na daljavo v primeru poslabšanja epidemiološke situacije je v pristojnosti ravnatelja, ki se po posvetovanju z ministrstvom in NIJZ odloči za prehod na izobraževanje na daljavo za določen čas.