Čez 100 dni

VIDEO: Brglez o tem, kako Janšo spraviti "iz te hiše"

R.T.
14. 1. 2022, 11.18
Posodobljeno: 14. 1. 2022, 12.22
Deli članek:

Socialni demokrati so na Trgu republike v Ljubljani obeležili 100 dni do volitev v DZ.

Sašo Švigelj
Dogodek Socialnih demokratov “Čez 100 dni na volitve vsi” in izjava evropskega poslanca dr. Milana Brgleza.

Na Trgu republike v Ljubljani je evropski poslanec Milan Brglez v imenu Socialnih demokratov ljudi pozval, naj gredo na volitve. »Zato organiziramo plakatno akcijo Čez 100 dni na volitve vsi,« je uvodoma pojasnil Brglez.

»Te volitve so namreč prelomne. Predstavljajo in plebiscit in začetek družbenega dogovora o drugačni državi. Ljudje se bodo morali odločiti, ali hočejo demokratično in socialno državo, kjer imajo možnost vsi, ali pa zgolj avtoritarni režim, ki ščiti zgolj le nekatere,« je dejal Brglez in dodal, da »jih« je mogoče »iz te hiše«, to je Stavbe Državnega zbora Republike Slovenije, spraviti le z volitvami.

»Socialni demokrati smo pripravljeni prevzeti odgovornost, ker nam je mar za Slovenijo, ker nam je mar za vse, ki v Sloveniji živijo. Imamo kandidatko za predsednico Vlade Republike Slovenije in močno strokovno ekipo. Zavzemamo se za to, da postano resna evropska država, ki bo usmerjena na Zahod. Ki bo zagotavljala solidarnost v družbi, višje plače za vse, bo visoko razvita, zagotavljala dostopno javno zdravstvo ter, ključno, spoštovanje različnosti. Ker bomo spoštovali različnost, bomo tudi vključevali. Ne bomo izključevali! Družbeni dogovor, ki je zadaj za tem, da prevzamemo oblast, predpostavlja, da stopimo skupaj. Torej vsi na volitve!« je na Trgu republike poudaril evropski poslanec Brglez.