Sestanek

Manjšinska poslanca zavrnila Janšo

R.T./STA
14. 1. 2022, 06.30
Posodobljeno: 14. 1. 2022, 06.35
Deli članek:

Koalicija bo danes na Brdu pri Kranju preverjala, katere projekte poleg tekočih zadev še lahko izpeljejo do konca mandata.

Bobo
Janez Janša

Koalicija bo danes na Brdu pri Kranju pretresala možne projekte, ki jih še lahko izpelje do konca mandata. Med temi naj bi bili tudi zakon o dohodnini, zakon o investicijah v vzgoji in izobraževanju ter ustanovitev demografskega sklada.

Na sestanek so poleg predsednikov koalicijskih strank Mateja Tonina in Zdravka Počivalška vabljeni tudi ministri za zdravje Janez Poklukar, za finance Andrej Šircelj, za izobraževanje Simona Kustec, za okolje Andrej Vizjak, za infrastrukturo Jernej Vrtovec, za delo Janez Cigler Kralj ter za kohezijo Zvone Černač.

Vabilo premierja Janeza Janše so poleg koalicijskih poslancev dobili tudi tisti opozicijski poslanci, ki v parlamentu sicer večinoma podpirajo predloge koalicije, torej poslanske skupine DeSUS, SNS in predstavnika narodnih skupnosti, a se bo sestanka udeležil le predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

V poslanski skupini DeSUS so vabilo zavrnili, češ da so opozicijska stranka. Predstavnik italijanske narodne skupnosti Felice Žiža je za STA povedal, da se manjšinska poslanca srečanja ne bosta udeležila, saj to ni v njuni navadi. Srečanj koalicije se nista udeleževala niti do sedaj. Z vlado sicer sodelujeta, kot sta z vsako vlado do sedaj, a bosta po besedah Žiže ostala "zunanja sodelavca".