Okrepitev

Poslanec Levice prestopil v SD

J.P./STA
12. 1. 2022, 17.25
Posodobljeno: 12. 1. 2022, 17.59
Deli članek:

V poslanski skupini SD prestop vidijo kot potrditev njihovega dobrega dela in priložnost, da bodo skupaj s somišljeniki in partnerji v strankah KUL v volilni čas stopili še močnejši.

Mediaspeed
Željko Cigler

Dosedanji poslanec Levice Željko Cigler je prestopil v poslansko skupino SD. "Poslanskega kolega Ciglerja in njegov politični ter osebni angažma za vrednote, ki so blizu socialdemokratskemu pogledu, cenimo in verjamemo, da bomo v prihodnjih mesecih aktualnega mandata v okrepljeni sestavi poslanske skupine za državljanke in državljane naredili še veliko dobrega," je poudaril vodja poslanske skupine SD Matjaž Han, ki je pojasnil, da je bila odločitev o prestopu osebna odločitev Ciglerja.

Po Hanovih besedah prestop ne odraža odnosov med partnerji Koalicije ustavnega loka (KUL), ki ostajajo dobri, v duhu sodelovanja.

Iz Levice so za STA sporočili, da v stranki sestavljajo kandidatno listo za prihajajoče državnozborske volitve. Eden od pogojev za uvrstitev nanjo so poravnane obveznosti do stranke, med njimi tudi plačane članarine. Kot so zapisali, Cigler tega kriterija ni izpolnjeval, danes pa je sporočil, da odhaja iz stranke in poslanske skupine. "Za opravljeno delo se mu v Levici zahvaljujemo, razhod je sporazumen," so še navedli.

Po prestopu ima stranka Levica v DZ skupaj sedem poslanskih mest, stranka SD pa 13.

Gre že za drugi prestop poslanca Levice v poslansko skupino SD v obdobju trenutne sestave DZ. Pred tem je v poslansko skupino SD namreč prestopil tudi Franc Trček.