Okrajno sodišče v Ljubljani je včeraj izdalo odločitev glede lastništva zelenice z vrtovi med Plečnikovim stadionom in Koroško ulico pri Fondovih blokih. Na zemljišču je poslovnež Joc Pečečnik skupaj z Mestno občino Ljubljana načrtoval izgradnjo treh poslovnih stavb, ki bi tvorile del projekta Bežigrajski športni park. Že marca lani je sicer Ministrstvo za okolje in prostor družbi za to zemljišče zavrnilo izdajo gradbenega dovoljenja.

Prvostopenjsko sodišče je 5. januarja razsodilo, da je zelenica skupno zemljišče stanovalcev Fondovih blokov in ne last družbe Bežigrajski športni park, oziroma Mestne občine Ljubljana, ki je zemljišče vložilo v lastništvo družbe Bežigrajski športni park kot svoj delež.

Ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci pričakovano naznanil, da se bodo na odločitev prvostopenjskega sodišča pritožili. Upravičenost pritožbe je Janković argumentiral z dejstvom, da so na Mestni občini Ljubljana zemljišče pridobili od Slovenskih železnic na podlagi sodne odločitve pred enajstimi leti.