Snežičevo omrežje

Soproga Janševega zaupnika ustanovila oglaševalsko agencijo

R.T.
5. 1. 2022, 09.59
Posodobljeno: 5. 1. 2022, 10.07
Deli članek:

Kaj te dni počne davčni svetovalec Rok Snežič, eden največjih zaupnikov premierja Janeza Janše?

Mediaspeed
Klavdija in Rok Snežič.

Njegova soproga Klavdija Snežič je v Mariboru ustanovila oglaševalsko agencijo Snežić & company. V letu, ko so pred nami trojne volitve, je lahko to adut v rokavu največje vladne stranke SDS, ki predvolilno tekmo vstopa z rekordnimi sredstvi, poroča spletni portal Necenzurirano. Konec leta 2020 so imeli na bančnem računu uradno več kot 600 tisoč evrov.

V prejšnjih volilnih kampanjah ni šlo vse po formalni poti. Pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami sta oglase za stranko SDS na socialnih omrežjih plačevala tudi medija Nova24TV in Demokracija, njihovo delovanje pa se napaja z madžarskim denarjem.

Na spletnem portalu Necenzurirano opozarjajo, da se je Rok Snežič že konec leta 2017 vključil v predvolilno tekmo pred parlamentarnimi volitvami v Sloveniji. Takrat da so njegovi ljudje iz BiH prevzeli podjetje Urbanum, ki se ukvarja z zunanjim oglaševanjem na oglasnih panojih. Lastnik Urbanuma Tomaž Usenik je takrat prepustil svoj položaj Aleksandru Savanoviću, ki naj bi bil del Snežičeve mreže. Usenik je sicer ostal lastnik, lani pa je podjetju prodal Redžepu Muminoviću iz mesteca Lubarda na severozahodu BiH.

Spomnimo. Snežič je po lastnih besedah premierjev svetovalec za področje davkov. Blizu je tudi državljanki BiH Dijani Đuđić, ki je s SDS pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami podpisala skoraj pol milijona evrov vredno posojilno pogodbo. Oba sta osumljenca v kriminalistični preiskavi mednarodne mreže za domnevno pranje denarja, ki je od leta 2016 v več državah obrnila več kot 22 milijonov evrov.