Prvič za zmagovalko novoletne turneje

Nagradni sklad na Ljubnem kar 40 tisoč švicarskih frankov

M.M.
30. 12. 2021, 09.50
Posodobljeno: 30. 12. 2021, 09.58
Deli članek:

Najboljše smučarske skakalke na svetu so zbrane na Ljubnem oziroma v Topolšici. Tekmovale bodo zadnji dan starega leta in na novoletni dan.

Profimedia
Upamo na uvrstitev na stopničke vsaj ene od naših junakinj.

Ljubno ob Savinji je do zdaj izpeljalo deset tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Prireditelji s ponosom ugotavljajo, da je mednarodna javnost navdušena nad organizacijo, obiskanostjo in gledanostjo tekem. Letos so prepričljivo zmagali v kandidaturi za silvestrsko turnejo. Obe posamični tekmi svetovnega pokala bosta upoštevani v posebnem točkovanju za prestižno nagrado, ki bo podeljena zmagovalki.  

Žal bosta tekmi pod Rajhovko zaradi veljavnih ukrepov za preprečevanje okužb s koronavirusom minili brez gledalcev. O privlačnosti prireditve priča tudi rekordno število prijav. prijavljenih je devetinsedemdeset tekmovalk iz devetnajstih držav. To je najvišja številka doslej na tekmi svetovnega pokala. ''Menim, da bomo omogočili ustrezno razsvetljavo in s tem zagotovili pogoje za kakovosten televizijski prenos v večernih urah,'' je povedal predsednik organizacijskega odbora Rajko Pintar in dodal: ''Prvič bomo nagradili zmagovalko silvestrske turneje. Dobila bo deset tisoč švicarskih frankov. Celoten denarni sklad za tekmovalke po pravilniku znaša približno štirideset tisoč švicarskih frankov.''

Za vse tekmovalke in njihove spremljevalce ter vse predstavnike Mednarodne smučarske zveze in službeno osebje so nastanitev pripravili v Termah Topolšica. Zaradi epidemioloških razmer so ustvarili mehurček. To je pogoj za varno izvedbo tekmovanja.

Obisk gledalcev ni dovoljen, občina je izdala odlok o prepovedi približevanja tekmovališču. Ustvarili bodo razmere, ki bodo upoštevale vladne uredbe. Bo pa tekmo lahko spremljati prek televizijskih sprejemnikov. ''Našo tekmo na Ljubnem v začetku leta je v televizijskem prenosu spremljalo pet milijonov in pol gledalcev, jutri in v soboto jih bo seveda še več, kajti silvestrska turneja je naletela na veliko zanimanje pri televizijskih postajah. Pričakujemo še precej večjo gledanost kot v vseh prejšnjih letih. Bistveno je tudi, da se lahko naše smučarske skakalke vključijo v boj za najvišja mesta,'' je zaključil Rajko Pintar.