Trojanski konj?

VIDEO: Po kokicah v državnem zboru »afera« z Jelinčičevo rakijo

R.T.
21. 12. 2021, 19.50
Posodobljeno: 21. 12. 2021, 20.01
Deli članek:

Tako se je steklenica slivovke znašla po klopjo nič hudega slutečega poslanca, ki je postal nova žrtev trobila Janeza Janše.

Zajem zaslonske slike
Darilo prvaka SNS.

Na včerajšnjo zagato s pokovko ali arašidi, ko je moral zaradi lačnih ust državni zbor med lastno inteprelacijo začasno zapustiti minister za obrambo Aleš Hojs, so na skrajno desni strani medijske krajine hitro odgovorili z namišljeno »afero,« v kateri da sta osrednjo vlogo odigrala poslanec stranke SAB Andrej Rajh in steklenica rakije. Slednja se je znašla pod njegovo mizo, prizor pa je v objektiv ujel eden od poslancev in jo posredoval desničarskemu trobilu, kjer niso oklevali z namigi, da nekateri poslanci pijejo kar med sejo.

Da so očitki zviti iz trte, je še najmanjše presenečenje, je pa morda bolj zanimivo ozadje te skrivnostne steklenice, ki jo krasi logotip Slovenske nacionalne stranke. Poslancu Rajhu jo je poklonil sam darežljivi prvak stranke Zmago Jelinčič, pri čemer se je primopredaja tega trojanskega konja znašla na posnetku. Kot je v odzivu pojasnil sam Rajh, mu je med sejo »slivovko kot darilo prinesel Jelinčič,« mediju, ki »lahkotno producira lažne novice,« pa je položil na dušo, naj raje preverijo, preden napišejo, da »sem skrival alkohol na seji DZ in skrivoma pil.«