Svetovno prvenstvo

Rokometašice končno v drugem krogu tekmovanja

P.T./STA
9. 12. 2021, 06.20
Posodobljeno: 9. 12. 2021, 06.31
Deli članek:

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je izpolnila prvi del naloge na svetovnem prvenstvu v Španiji in se prebila v drugi del.

Profimedia
Slovenke v drugem delu uvodoma z imenitnimi Rusinjami.

Po dnevu premora jo že danes čaka izjemno zahtevna naloga v skupini 1, v Granollersu se bo ob 15.30 pomerila z imenitno Rusijo.

Slovenska reprezentanca je na minulih evropskih in svetovnih prvenstvih znala presenetiti mednarodno javnost po zmagah nad rokometnimi velesilami, po odmevnih triumfih pa so sledili vratolomni padci. Na letošnjem mundialu v Španiji je končno premagala urok skupinskega dela in se prebila v drugi del tekmovanja.

Slovenke so v skupinskem delu v predmestju Barcelone osvojile tri točke. Na uvodni tekmi so premagale Črnogorke z 28:18, na drugi tekmi izgubile proti Francozinjam z 18:29, na tretji pa so se z Angolkami razšle z neodločenim izidom 25:25.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića se bodo v drugem delu najprej v današnjih popoldanskih urah pomerile z izjemno močnimi Rusinjami, ki jih vodi nekdanja krožna napadalka Krima Ljudmila Bodnjeva. V soboto jih čakajo Poljakinje, v ponedeljek pa še Srbkinje.

Rusija je svojo moč pokazala že v skupinskem delu tekmovanja. Najprej je premagala Kamerun s 40:18, nato Poljsko s 26:23, v odločilni tekmi za prvo mesto pa še Srbijo z 32:22.

V skupini 1, ki bo od danes do 13. decembra v Granollersu, so si najboljši izhodiščni položaj za preboj v četrtfinale izborile papirnate favoritinje iz Francije in Rusije, ki bodo drugi del začele s štiri točkami, Slovenke in Srbkinje z dvema, Črnogorke in Poljakinje pa brez njih.