Miklavžev koncert

Zbrali več kot 90 tisoč evrov za otroke v stiski

nn
8. 12. 2021, 12.21
Posodobljeno: 8. 12. 2021, 12.22
Deli članek:

Dobrodelnosti pa še ni konec, saj donacija z SMS-sporočili poteka še cel december.

Željko Stevanić
Nastopal je tudi kantavtor Iztok Mlakar.

Na tradicionalnem, že 29. dobrodelnem Miklavževem koncertu, ki so ga organizirali RTV Slovenija, Rotary klub Ljubljana in Rotary Distrikt 1912 in ki ga je v živo prenašala TV Slovenija, je bilo zbranih kar 90.500 evrov za otroke v stiski.

Kot je povedal David Lukanović, predsednik Rotary kluba Ljubljana in koordinator Miklavževega koncerta, gre za drugi najuspešnejši Miklavžev koncert v zgodovini. Letos želijo z zbranimi sredstvi pomagati otrokom iz ranljivih okolij. »Pri tem sodelujemo z različnimi osnovnimi šolami, njihovimi socialnimi službami in šolskimi skladi. Zavedamo se, da ne gre za velike zneske, ampak pomagamo res mnogim otrokom,« je povedal Lukanović. Sredstva otroci prejmejo preko svoje osnovne šole in šolskih skladov – šola sama razporedi znesek tistim, za katere ve, da ga najbolj potrebujejo. Letos bodo zbrana sredstva v pomoč tudi otrokom, ki se težje spoprijemajo z epidemijo covida-19.

V uri in pol dolgem koncertu, na katerem so sodelovali izjemni slovenski glasbeniki, so člani Rotary kluba Ljubljana in Rotary Distrikta 1912 odgovarjali na telefonske klice in sprejemali donacije poslušalcev iz cele Slovenije. Še vedno pa lahko donirate sredstva vsak dan v decembru in sicer tako, da na 1919 pošljete besedo MIKLAVZ10 ali MIKLAVZ5 in darujete 10 oziroma 5 evrov. Tudi osnovne šole se še vedno lahko prijavijo na Rotaryjev razpis za prejetje sredstev. Vse potrebne informacije in prijavni obrazev prejemte na http://www.rotary-klub-lj.si/.