Aktualna slovenska oblast si, kot kaže, vsak teden najde novo žrtev, ki ji posveti posebno pozornost na družbenih omrežjih. Običajno gre za ljudi ali organizacije, ki si drznejo podvomiti v ustreznost delovanja aparata Janeza Janše. Te dni so v medijih svoje ogorčenje nad ukrepi vlade izrazili gostinci. Nihče od tistih, ki so se pojavili v medijih, ni oporekal ukrepom za boj proti covidu, vsi pa menijo, da bi jih vlada s pogoji dela v prazničnem obdobju seznanila prej, preden so si naredili stroške. In kot smo vajeni v obdobju zadnjih dveh let – bolj ko so očitki vlade utemeljeni, bolj nizkotni so odzivi tistih, na katere kritike letijo. Minister Hojs, ki zna ponotranjiti vsa življenjska področja, od energetike, nevladnih organizacij do policije, se je seveda obregnil tudi ob gostince, ki naj bi zgolj jamrali in prejemali državni denar. Znano je tudi, da za policiste meni, da so lenuh, protestniki svinje in njemu ljubi rumeni jopiči biseri.

Če nisi desni, si len

V svetu družbenih omrežij želijo predstavniki oblasti in njihovi podporniki ob vsaki priložnosti prikazati, da so le oni tisti, ki delajo, ves ostali svet so lenuhi, prisesani na državne jasli: leni so tako vsi v opoziciji, zgolj zato ker spoštujejo poslovnik in so želeli ob 22.00 prenehati z delom; leni so v nevladnih organizacijah, ki skrbijo za najbolj ranljive družbene skupine; leni so novinarji na STA, pa na RTV SLO; za kulturnike je jasno, da ne delajo nič, »le iz kruha dre*«.

Vedno daljši seznam

Vnema desnih blebetačev in hujskačev je tako velika, da se lahko vprašamo, kdo jim sploh še ostane. Koga se še niso lotili? Seznam se daljša iz dneva v dan. Aktualni vladi niso pogodu gostinci, ki bi radi delali, niso ji pogodu policisti, ne ustreza ji sodstvo, novinarji, nevladne organizacije, kulturniki, umetniki, učitelji, učiteljice, protestniki ... Ne ustavljajo se, ko je treba obračunavati na osebni ravni. Ta teden je spet na sporedu vrhovni sodnik Branko Masleša, prejšnji teden je bil Robert Golob, pred tem Aleksander Čeferin, Tomaž Vesel, Ivan Gale, Magnifico, Ana Roš, Ksenija Benedetti, evropski poslanci in poslanke, na čelu s Sophie in 't Veld, … Aparat za diskreditacijo in žaljenje se ni ustavili niti pri pokojnem pravniku dr. Ljubu Bavconu ali članici koalicijske stranke NSi Ljudmili Novak. Vsak, ki vsaj za sekundo podvomi v vlado in njen način delovanja, je deležen »terapije« na družbenih omrežjih.

Ob vsem pa je zagotovo najhuje opazovati, kako so vladajoči ob vsej aroganci in nesramnosti, ki jo izkazujejo do vedno večjega dela naše družbe, samozadovoljni, ponosni in brez kančka empatije.

tviter, janša
Twitter
Janša o presstitutkah.

Hojs o gostincih
Twitter
Hojs o gostincih.

Hojs biseri in svinje
Twitter
Hojs o biserih in svinjah

tviter hojs o policajih
Twitter
Hojs o lenih policajih.

tviter, janša o bavconu
Twitter
Janša o bavconu

Mahnič poslanski lenuhi
Twitter
Mahnič o poslanskih lenuhih

mahnič babše
Twitter
Žan Mahnič o Ljudmili Novak

tviter,Mahnič
Twitter
Mahnič o Masleši.

Janša NVO
Twitter
Janša o nevladnih organizacijah.