Zimsko vreme

FOTO: Zasnežena nedelja, kako pa bo v prihodnjih dneh?

J.P.
5. 12. 2021, 10.48
Posodobljeno: 5. 12. 2021, 19.58
Deli članek:

V ponedeljek se bo postopno zjasnilo, ponekod po nižinah pa bo ostala megla.

Novice Svet24
Ravne na Koroškem ob 16. uri

Ponoči je vremenska fronta iznad severozahodne Evrope dosegla naše kraje. Pooblačilo se je, od jugozahodna so se začele pojavljati padavine. Jutro je minilo v znamenju padavin – na jugu Slovenije je po nižinah deževalo, na severu pa povečini snežilo.

Novice Svet24
Jutranje stanje na Ravnah na Koroškem ...

Kot je sporočila Agencija RS za okolje (Arso), je dež do večera povsod v notranjosti prešel v sneg. Na Primorskem je zapihala šibka burja, na Štajerskem in v Prekmurju pa severovzhodni veter. Temperature so bile od -1 do 4, na Primorskem od 5 do 9 stopinj Celzija.

Novice Svet24
... in v Stari Fužini.

V nedeljo bo vremensko obremenitev občutilo veliko ljudi. Kazala se bo kot slabo počutje, povečan nemir, razdražljivost, okrepljeni bodo lahko tudi nekateri bolezenski znaki. Zvečer bo obremenitev popustila. V ponedeljek bo vpliv vremena na počutje večine ljudi ugoden.

Ponoči bodo padavine ponehale, na zahodu se bo proti jutru že jasnilo. Po nekaterih nižinah bo megleno. Jutranje temperature bodo od -5 do 1, na Primorskem od 2 do 5 stopinj Celzija.

V ponedeljek se bo postopno zjasnilo, ponekod po nižinah pa bo ostala megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V torek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. V sredo se bo po jasnem in ponekod meglenem jutru čez dan od zahoda pooblačilo. Zvečer bodo v zahodni polovici Slovenije že manjše padavine, ki se bodo v noči na četrtek razširile na vso državo. Ob morju bo pihal jugo.