Danes ga bo nametalo

Prihaja snežna pošiljka: zapade lahko do 25 centimetrov snega

R.T.
2. 12. 2021, 11.03
Posodobljeno: 2. 12. 2021, 13.13
Deli članek:

Obetajo se nam zimske razmere. Meja sneženja vztrajno pada.

Promet.si
Stanje v okolici Bohinjske Bistrice okoli 11. ure

Zbudili smo se oblačno jutro s padavinami. Že dopoldne se je meja sneženja v delu Gorenjske in Koroške spustila do dolin, proti večeru pa bo dež tudi ponekod drugod v notranjosti države začel prehajati v sneg, opozarjajo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso). Na vzhodu države bo meja sneženja ostala nad okoli 400 metrov nadmorske višine.

V četrtek bodo razmere obremenilne za veliko ljudi. Obremenitev se bo najpogosteje kazala v obliki slabega počutja, s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, utrujenostjo in potrtostjo. V petek zjutraj bo vremenska obremenitev oslabela, čez dan bo vpliv vremena na počutje ljudi ugoden in spodbuden.

Kot napovedujejo ljubiteljski vremenoslovci, ki skrbijo za spletno stran Neurje.si, bodo popoldne in zvečer razmere zelo zimske na nadmorski višini med 500 in 600 metrov. Nad mejo 500 metrov bo na Koroškem, Gorenjskem, Štajerskem, v osrčju države, na Notranjskem in Dolenjskem zapadlo od pet do 25 centimetrov snega. 

Padavine bodo do jutra povsod povsem ponehale. Jutranje temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem do 6 stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.