Pritisnil je mraz

Na zadnji dan meteorološke jeseni zimske temperature

J.P.
30. 11. 2021, 09.40
Posodobljeno: 30. 11. 2021, 09.52
Deli članek:

Padavine se vračajo v četrtek, a bodo kratkega diha.

Profimedia
Jutro je bilo hladno (fotografija je simbolična).

Jutro zadnjega dne meteorološke jeseni je minilo v znamenju zimskih temperatur. Meteorologi Agencije RS za okolje (Arso) so včeraj napovedali, da nas danes zjutraj čakajo temperature med -10 in -3 stopinjami Celzija, a je bilo po mraziščih Notranjske in Dolenjske še precej hladneje. Kot izpostavljajo navdušenci nad vsem vremenskim, ki skrbijo za spletno stran Neurje.si, je bilo v Retjah zjutraj -21,1 stopinje Celzija; v Zadlogu -17,3; v Novi vasi -17; in na Babnem polju -16,1 stopinje Celzija.

Danes in v sredo bo vpliv vremena na počutje ugoden in v krajih s sončnim vremenom tudi spodbuden.

Danes bo sicer sprva delno jasno, predvsem sredi dneva in popoldne pa zmerno do pretežno oblačno, gostejša oblačnost bo v vzhodni polovici Slovenije. Popoldne bo marsikje pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 6, na Goriškem in ob morju okoli 8 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj bo na Primorskem že pretežno oblačno, dopoldne se bo pooblačilo tudi v osrednji Sloveniji, popoldne pa še na vzhodu. Na Primorskem in Notranjskem bo popoldne začelo rahlo deževati. Jutranje temperature bodo v zatišnih legah od -7 do -4, drugod od -2 do 3, ob morju 7, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem in na vzhodu od 7 do 12 stopinj Celzija.

V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo sprva večinoma deževalo, popoldne pa se bo meja sneženja ponekod spustila do nižin. Proti večeru bo na Primorskem zapihala burja. Do petka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo od severozahoda delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.