Umik

Dragić zapustil ekipo: "Gre za res super fanta, izjemnega profesionalca"

S.R./STA
29. 11. 2021, 06.53
Posodobljeno: 29. 11. 2021, 06.57
Deli članek:

Slovenski zvezdnik Goran Dragić je zaradi urejanja osebnih zadev za nedoločen čas zapustil ekipo Toronto Raptors, za kar ima dovoljenje vodstva kluba.

Profimedia
Goran Dragić

Že pred tekmo z Boston Celtics je direktor Toronta Bobby Webster oznanil, da je 35-letni slovenski veteran Dragić zapustil klub in bo zaradi osebnih zadev z dovoljenjem klubskega vodstva manjkal za nedoločen čas. "Za začetek ... gre za res super fanta, izjemnega profesionalca, ki ga je užitek trenirati, res modro osebo, v družbi katere je zelo prijetno," je o Dragiću dejal trener Toronta Nick Nurse. Direktor Webster pa je dodal, da se je Dragić ob podpori vodilnih umaknil od ekipe za nedoločen čas.

Kapetan zlate slovenske reprezentance je sicer za Toronto nastopil le na petih tekmah, v povprečju je dosegal po osem točk, 1,8 podaje in 2,8 skoka na tekmo. Od 25. oktobra dalje je le enkrat stopil na parket v dresu plenilcev.

Košarkarji Toronto Raptors so sicer v domači dvorani s 97:109 izgubili proti Boston Celtics. To je bila za Kelte četrta zaporedna zmaga, h kateri jeMarcus Smartosem od svojih 21 točk dosegel v zadnji četrtini in dodal osem skokov. Al Horfordje k zmagi Bostona, prvi po dveh porazih, dodal 17 točk in 11 skokov