Največ snega je zapadlo v severnih delih Gorenjske, kjer je zjutraj še vedno snežilo, se pa ponekod med snežinke vpletajo dežne kaplje. Kar močno je ponoči padalo vse od Lesc, Bleda in Bohinja in po drugi dolini do Kranjske gore in Rateč. Zapadlo je od 5 do 10 centimetrov novega snega. Po meritvah Arsove vremenske postaje leži v Bohinjski Češnjici 15 centimetrov snega.

Prometnoinformacijski center opozarja, da so na Gorenjskem in ponekod na Štajerskem ceste zaradi močnega sneženja zasnežene. Zaradi čiščenja in posipanja cest promet ponekod poteka počasneje. Prilagodite hitrost in varnostno razdaljo.

višina snežne odeje
meteo.si
Višina snežne odeje po slovenskih krajih.

In kako bo v naslednjih urah in dneh?

Popoldne bodo padavine prehodno oslabele, možna bo kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Zvečer se bodo padavine spet okrepile in ponoči razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti bo dež prešel v sneg. Jutranje temperature bodo od -3 do 1, ob morju okoli 5 stopinj. V ponedeljek bo sprva še oblačno, zjutraj bo sneženje ponehalo tudi v južnih krajih. Čez dan se bo delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem okoli 10 stopinj.

bohinska bistrica, 28.11.2021
promet.si
V Bohinjski Bistrici v ob bencinskem servisu ob 8. uri.