Pod strogim nadzorom

Še razmišljajo, kako bo s sejmi in prireditvami v prazničnem času. Na Pivškem že zaostrili

G.G./STA
25. 11. 2021, 18.10
Posodobljeno: 25. 11. 2021, 18.13
Deli članek:

Vlada ni spremenila koronavirusnih ukrepov, na ministrstvu za gospodarstvo pa pripravljajo priporočila glede organizacije sejmov in prireditev v času božično-novoletnih praznikov. .

Bobo
Fotografija je simbolična.

"Ko bo s strani ministrstva za gospodarstvo znana končna oblika teh predlogov, vas bomo s tem tudi seznanili," je danes novinarjem povedal minister Poklukar. Na vprašanje, če lahko ljudje napovedana priporočila razumejo kot potrditev, da bodo prireditve v prazničnem času dovoljene, je Poklukar pojasnil, da je epidemiološka situacija v Sloveniji skrajno resna in si kakršnega koli porasta števila okužb ne moremo privoščiti. Poudaril je, da si v vladi prizadevajo do neke mere dopustiti izvedbo sejmov in prireditev, a pod strogim nadzorom izvajanja epidemioloških ukrepov.

Poklukar ob tem ponovno poziva k delu od doma, kjer je to mogoče. Ob tem je izrazil željo, da bi v teh dneh delež delavcev, ki v Sloveniji delajo od doma, dosegel 50 odstotkov.

Na Pivškem so medtem sami potegnili "ročno zavoro". "Imamo neko premico med Ilirsko Bistrico, Pivko, Postojno do Cerknice, kjer je epidemiološka slika še vedno zaskrbljujoča," je povedal poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko Sandi Curk.

Zato je župan Pivke Robert Smrdelj v sodelovanju z občinskim štabom CZ sprejel nekaj dodatnih ukrepov, kot veljajo po celotni državi, s katerimi želijo predvsem glede na izkušnje iz drugega in tretjega vala epidemije nekoliko zajeziti širjenje novega koronavirusa.

Tako bodo v Občini Pivka do nadaljnjega vse napovedane športne prireditve in ostale aktivnosti potekale brez gledalcev. Prav tako so v občini odpovedali vse kulturne in ostale prireditve, do nadaljnjega ne bo kino predstav. Osnovna šola Košana, kjer beležijo večje število okužb tako med šolarji kot tudi učitelji, bo zaprta do ponedeljka, pouk poteka na daljavo.

"Kljub tem ukrepom se življenje normalno odvija naprej, pri čemer pa medobčinske inšpekcijske službe in republiški inšpektorat izvajajo poostren nadzor nad spoštovanjem ukrepov tako v gospodarstvu kot javnem življenju in različnih ustanovah. Ob tem se želim zahvaliti vsem občanom, saj inšpektorji ugotavljajo, da kršitev ukrepov praktično ni," je še poudaril Curk.