Pod lediščem

Prvo mrzlo novembrsko jutro

G.G.
24. 11. 2021, 07.08
Posodobljeno: 24. 11. 2021, 09.10
Deli članek:

Po toplem novembru nas je pričakalo hladnejše jutro.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Jutranje temperature v celinskem delu Slovenije so ponoči padle pod ledišče. V času zore, ko mraz najbolj pritisne, sta bili v Mariboru dve stopinji pod ničlo, v Ljubljani tri, na brniškem letališču pet, tako kot v Beli krajini in Kočevju, v višje ležeči Novi vasi na Blokah pa so izmerili minus osem stopinj.

Zima še ni pripravljena. Čez dan se bodo temperature dvignile, najvišje se bodo gibale od 3 do 8, na Primorskem do 13 stopinj.

Arso
Temperature ob 6.30.

Jutri dopoldne bo v delu Gorenjske, na Koroškem, v Prekmurju ter delu Štajerske delno jasno, ponekod bo dopoldne še megla. Drugod bo oblačno, okoli poldneva bo v zahodnih krajih začelo deževati, kaže napoved meteorologov na Agenciji za okolje. Popoldne bo občasno deževalo tudi ponekod v osrednjih in južnih krajih, pooblačilo se bo tudi nad preostalo Slovenijo. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 12 stopinj.

V noči na petek se bodo padavine okrepile in prehodno zajele vso državo. V petek in soboto bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo v soboto pogostejše v zahodni polovici Slovenije.