V ponedeljek se je samotestiralo 127.960 oz. 66 odstotkov učencev. Pozitivnih je bilo okrog 270 testov, kažejo podatki MIZŠ. Testiranje zavrača in se izobražujejo na daljavo manj kot tri odstotke učencev, kar je 0,7 odstotne točke manj kot v sredo. 31 odstotkov učencev pa je v karanteni, so cepljeni proti covidu-19 ali so covid preboleli.

V osnovnih šolah je od minule srede za necepljene in tiste, ki covida-19 niso preboleli, obvezno trikrattedensko samotestiranje v šolah, izvajajo ga ob ponedeljkih, sredah in petkih. Na prvi dan, torej minulo sredo, se je samotestiralo 135.100 učencev oz. 70 odstotkov vseh učencev. Zaradi zavračanja ukrepov pa se je po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) šolalo skupaj 8033 učencev, kar je 3,61 odstotka vseh. Ta delež je po testiranjih v petek in ponedeljek padal in je s ponedeljkom pod tremi odstotki.

Največji delež šolajočih v osnovnih šolah na daljavo je v prvem in drugem razredu, pri čemer je tudi tu delež padel z več kot pet na dobre štiri odstotke. V devetem razredu pa je tistih, ki se namesto testiranja raje šolajo na daljavo, od ponedeljka manj kot dva odstotka.