Hokej

Zvečer drugi letošnji ligaški večni derbi

M.M./STA
23. 11. 2021, 07.10
Posodobljeno: 23. 11. 2021, 09.03
Deli članek:

Najboljši slovenski hokejski ekipi SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice bosta danes zvečer v dvorani Tivoli odigrali drugi letošnji obračun v državnem prvenstvu.

Profimedia
Slika je simbolična.

V prejšnjih sezonah sta se ekipi merili na več tekmah, saj sta igrali v istem tekmovanju. V tej pa so medsebojni obračuni zelenih in rdečih bolj redki, saj moštvi nastopata v različnih regionalnih tekmovanjih, Jeseničani so ostali v alpski ligi, medtem ko so se Ljubljančani preselili v višji razred, ligo ICEHL.

Zanimivo je, da sta v teh ligah slovenski ekipi še vedno tam, kjer sta bili pred skoraj šestimi tedni, ko sta v Podmežakli odigrali prvo medsebojno ligaško tekmo za točke DP. Jeseničani so bili vodilna ekipa AHL, Ljubljančani pa ICEHL. In tudi pred današnjim obračunom je vrh nespremenjen. Železarji imajo po 18 odigranih tekmah regionalne lige 47 točk, sedem več kot drugi Lustenau, ki pa ima tekmo več. Ljubljančani imajo v ICEHL na prvem mestu 39 točk z 18 tekem oziroma po novem sistemu izračunavanja lestvice (po izstopu Bratislave) koeficient 2,167.

V domačem prvenstvu pa so v precej boljšem položaju Jeseničani. So sicer na tretjem mestu, toda odigrali so le osem tekem in prav vse dobili, tako da imajo 24 točk. SŽ Olimpija, ki v DP sicer igra s pomlajeno zasedbo, pa ima z 11 tekem trenutno 13 točk, kar jo uvršča na šesto mesto.

V letošnji sezoni v slovenskem DP nastopa osem ekip, poleg današnjih tekmecev še Slavija junior, Triglav, MK Bled, Hidria Jesenice, Celje in Maribor. Po rednem delu bo sledila končnica s četrtfinalom, polfinalom in finalom, tekmovanje se bo predvidoma končalo aprila.

V dvorani Tivoli danes ob 19:45 pričakujejo tudi navijače, po zadnjih ukrepih, omejitvah in priporočilih NIJZ bo lahko zaseden vsak drugi sedež, kar pomeni, da bi teoretično lahko dvorano "napolnilo" kakšnih 2000 ljubiteljev hokeja.