Izredni prevoz

FOTO in VIDEO: Policijski upokojenec varno prispel v Pivko

S.R.
21. 11. 2021, 09.31
Posodobljeno: 21. 11. 2021, 17.24
Deli članek:

Na Primorskem je bil danes med Koprom in Pivko mestoma oviran promet, a večinoma le na stari cesti. Konvoj, ki je bil za to zaslužen, je že prispel v Pivko.

Park vojaške zgodovine Pivka
Upokojeni policijski čoln je malo pred 17. prispel na cilj pred muzej Park vojaške zgodovine.

S prometno-informacijskega centra so že zjutraj opozorili, da bo danes do 16. ure zaradi izrednega prevoza na cestah od Kopra do Pivke občasno oviran promet, pri čemer bo na primorski avtocesti med Gabrkom in Divačo v obe smeri tudi 15 minutna popolna zapora. 

Park vojaške zgodovine Pivka
Čoln je za krajši čas zavil tudi na primorsko avtocesto.

Govora je seveda o plovilu P-111, prvem policijskem čolnu samostojne slovenske policije, ki je bil danes na poslednji poti. Upokojeno plovilo, ki so ga v četrtek še zadnjič dvignili z morske gladine, so zjutraj odpeljali iz koprskega pristanišča, od koder ga čaka pot čez črnokalske ovinke večinoma po stari cesti, a deloma tudi po primorski avtocesti. 

Kot so poročale Primorske novice, gre za 44-tonski in skoraj 20 metrov dolg čoln, ki je prevelik za predore na avtocesti. Zato je večji del prevoza potekal po stari cesti. Vožnjo po avtocesti je okusil le na območju Divače, kjer so ga po servisnem dostopu zapeljali na primorko, ki so jo na tem odseku začasno zaprli. To naj bi bil tudi najzahtevnejši manever na poti. Konvoj se je nato vrnil na staro cesto, ob 16. uri pa je že prispel na območje Pivke, z nekaj zamude je bil nato malo pred 17. uro končno na cilju, kar so prek Twitterja potrdili v Parku vojaške zgodovine, kjer bo našel svoj novi dom.