Nič več v.d.

Vlada na čelo Fursa imenovala Ivana Simiča

S.R./STA
4. 11. 2021, 17.27
Posodobljeno: 4. 11. 2021, 18.59
Deli članek:

Vlada Janeza Janše je za generalnega direktorja Finančne uprave Republike Slovenije (Furs) danes imenovala Ivana Simiča.

Bobo
Ivan Simić

Davčni strokovnjak Simič bo mandat generalnega direktorja Fursa nastopil 18. novembra, vlada pa ga je imenovala za obdobje petih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Kot so zapisali na spletišču vlade, je ministrstvo za finance posebni javni natečaj za položaj generalnega direktorja Fursa objavilo 25. avgusta, natečajna komisija pa je za položaj generalnega direktorja predlagala Simiča.

Simič je sicer od junija letos Furs vodil kot vršilec dolžnosti, potem ko je vlada pred tem razrešila takratnega vršilca dolžnosti generalnega direktorja Simona Starčka. Simič je takrat zatrjeval, da se za položaj generalnega direktorja nato ne namerava potegovati, a si je nato premislil. Simič je takratno Davčno upravo RS vodil že med letoma 2006 in 2008.

Kot je razvidno s spletišča vlade, je Simič končal pravno fakulteto v Ljubljani in magistrski študij davčnega prava na pravni fakulteti v Mariboru. Gre za davčnega svetovalca, predavatelja, avtorja in soavtorja knjig in priročnikov o davkih, nekdanjega direktorja slovenske in srbske davčne uprave. V letih 2006 in 2019 je bil po izboru uporabnikov spletnega portala Tax-Fin-Lex 12-krat izbran za najuglednejšega davčnega strokovnjaka v Sloveniji.