Tudi zapiranje lokalov

Minister Počivalšek je omenil "lockdown"

R.T.
27. 10. 2021, 11.59
Posodobljeno: 27. 10. 2021, 12.04
Deli članek:

Minister za zdravje Zdravko Počivalšek je doslej veljal za človeka, ki je nerad soglašal z omejitvami gospodarstva. Je danes spremenil svoj kurz?

Bobo
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek
Vlada danes razpravlja o epidemiološki situaciji v Sloveniji.

Kmalu po objavi neugodnih torkovih podatkov o številu dnevno pozitivnih na koronavirusnih testih, je na tviterju čivknil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. »Ne smemo več ignorirati naraščajočih številk #covid19. Če ne prenehamo z izgovori pri PCT, bomo morali v lockdown,« je bil oster Počivalšek, ki sicer ni specificiral, kakšen »lockdown« ima v mislih. Kaj pa je mislil, ko je v prvi osebi množine zapisal, da »ne smemo več ignorirati naraščajočih številk #covid19«? Minister bi ja moral biti med tistimi, ki že več čas resno jemljejo podatke o naraščanju števila okuženih.

Tudi v nadaljevanju tvita veje ostrina iz njegovega zapisa. V kratkem sporočilcu pravi, da je »sklical inšpekcijske službe in jim naročil strožji nadzor lokalov«. In kaj če najdejo kršitelje, gostince, ki ne spoštujejo pravila PCT? »Če bo treba, bomo lokale, ki nadzora ne izvajajo, v skladu z zakonodajo tudi zaprli«. Koliko je učinkovit pogoj PCT, vidimo iz sosednje Avstrije, kjer ga bolj dosledno izvajajo že od poletja, pa jim številke dnevno okuženih tudi močno naraščajo. Glede na število prebivalstva pa vseeno ne tako močno kot v Sloveniji.