Množica je tudi danes zahtevala nič manj kot odstop vlade in predčasne volitve. 

Eden vidnejših petkovih aktivistov Jaša Jenull je opozoril, da je nujno z vsemi silami ščititi samostojno in neodvisno novinarstvo. Predstavili so zahteve na področju medijske svobode in kulture in se zoperstavili "politično motivirani represiji in diktaturi".

Po ulicah so se podali s transparenti, na katerih pozivajo k predčasnim volitvam, in s skulpturo vodnega topa, za katerega pravijo, da je edini, ki ga je sprejemljivo uporabiti na ulicah, saj da bo odplaknil to vlado.

Jenull in medijska strokovnjakinja Sandra Bašić Hrvatin sta opozorila, da Slovenska tiskovna agencija (STA) že 295 dni opravlja javno službo brez plačila zanjo s strani vlade. Kot je opozorila Bašić Hrvatinova, biti proti uničenju STA, pomeni biti za svobodo medijev, za demokracijo in podporo novinark in novinarjev.

petkov-protest, vodni-top, 22
Bobo
Shod je potekal mirno.

Obregnili so se tudi ob nedavno objavljene prisluhe ministru za okolje Andreju Vizjaku iz časov, ko je bil še gospodarski minister, na njih pa naj bi podjetnika Bojana Petana napeljeval k utaji davkov. Protestniki menijo, da bi v kakršni koli normalni demokraciji moral Vizjak odstopiti, pa tudi nekateri drugi ministri.