Elektronsko sporočilo

So 11-letnico ugrabili člani sekte, ki zagovarjajo tepež otrok?

R.T.
18. 10. 2021, 12.31
Posodobljeno: 18. 10. 2021, 12.45
Deli članek:

11-letna Shalomah iz Holzheima na Bavarskem je soboto popoldan odšla na tek. Vendar se ni vrnila.

Nemška policija
Je Shalomah spet v okrilju sekte?

Njeni rejniki so postali zaskrbljeni. Ker se do večera še vedno ni vrnila, so poklicali na pomoč policijo. Začela se je iskalna akcija. V nedeljo je rejniški oče Gunther S. prejel elektronsko sporočilo, v katerem je pisalo, da je Shalomah pri njih. Pri kom? Pri bioloških starših, članih sekte Dvanajst plemen (Twelve tribes).

Shalomah že osem let živi pri rejniški družini v Holzheim-Eppisburgu. Njeni biološki starši so, kot rečeno, pripadniki sekte, ki je leta 2013 na Bavarskem pritegnila pozornost javnosti. Takrat so odkrito priznali, da je tepežka koristna za vzgojo otrok. Na posnetku, ki je razburil javnost, je nastopal prav oče od 3-letne Shalomah. »Kaznovanje s šibo je božja volja. Kakšno minuto res boli. Toda gre za majhno šibo. Če bi uporabili roke, bi bilo huje,« je razpredal član sekte. Policija je ukrepala. Pripadnikom sekte na območju Deiningena in Wornitza so odvzeli 40 otrok. Sektaši pa so se umaknili na Češko, kjer njihovo delovanje ni zakonsko prepovedano. V letih, ki so sledila, se je nekaj otrok po dopolnitvi 16. leta vrnilo v okrilje sekte.

Bavarska policija preverja verodostojnost elektronskega sporočila. Če bi se izkazalo, da so dekle odpeljali pripadniki sekte, bi po nemškem kazenskem zakoniku šlo za ugrabitev.

Sektor Dvanajst plemen je bila ustanovljena v ameriški zvezni državi Tennessee v 70. letih 20. stoletja. Navezujejo se na tradicijo izvornega krščanstva, ki so jo pregnetli po svojih »prepričanjih«. Verjamejo, da so izbranci, otroke so izpisali iz javnih šol, kjer po njihovem ni dovolj discipline (pretepanja), njihov glavni cilj pa je priprava na apokalipso.