Opozorilo

Krek: “Vse bolj se bližamo zapiranju države”

B.K.
17. 10. 2021, 18.24
Posodobljeno: 17. 10. 2021, 19.34
Deli članek:

Ob trendu rasti okužb, ki se je začel pred nekaj dnevi, direktor NIJZ opozarja, da bo potrebno zaostriti ukrepe, če se stanje ne izboljša.

STA
Milan Krek

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je danes v izjavi za Dogodke in odmeve na Radiu Slovenija dejal, da ne izključuje nuje po dodatnih ukrepih. “Mi se vse bolj bližamo k ukrepu, da bo treba državo zapret,” je dejal Krek. “Ampak nihče od nas si tega ne želi. Vse možnosti smo dali, da tega ne naredimo,” je pojasnil.

Po njegovem mnenju trenutno največje tveganje predstavlja slaba disciplina pri nošnji mask. “Mask se ne nosi več,” je potarnal.

Kljub temu nekaj upanja še ostaja. Družba še lahko ostane relativno odprta, a bo potrebno bolj dosledno upoštevati ukrepe: “Mi imamo lahko odprto družbo le, če se zelo dobro držimo PCT sistema, cepljenja in zaščitnih ukrepov,” je še opozoril direktor NIJZ.

Delež pozitivnih izvidov PCR testiranj je sicer že cel teden preko 20 odstotkov, posebej slaba sta bila v tem oziru petek in sobota, ko so našteli 25,1 oziroma 27,8 odstotkov pozitivnih izvidov. V bolnišnicah danes leži 411 covidnih bolnikov, 122 jih potrebuje intenzivno nego.