Seničar je prvi mandat člana nadzornega sveta začel 28. avgusta 2013, za predsednika nadzornega sveta je bil prvič imenovan 15. aprila 2016. Seničar je za spletno izdajo časnika Delo povedal, da je to njegova osebna odločitev, za ta korak pa se je odločil zaradi jasnih stališč, ki jih je do aktualne vladajoče koalicije ta teden zavzela stranka DeSUS, katere član je.

Svet stranke DeSUS je v torek podprl dokument, s katerim odrekajo vsakršno nadaljnjo podporo vladi in hkrati vlado, ki so jo sicer zapustili že decembra lani, pozivajo, naj nemudoma odstopi in razpiše predčasne volitve. Po sklepu sveta stranke DeSUS "ne bo več podpirala ne tekočih, kaj šele zakonskih ukrepov te vlade".

Seničar je v nadzornem svetu Kada zastopal državo, ki je ustanoviteljica in edini delničar družbe. V nadzornem svetu sta predstavnika države še Boris Žnidarič in Aleksander Mervar, predstavnik sindikatov je Ladislav Rožič, predstavnik upokojencev pa Mirko Miklavčič.

Nadzorni svet Kada ima po statutu sicer šest članov. Skupščina tri imenuje na predlog Slovenskega državnega holdinga, dva na predlog zvez oz. organizacij upokojencev na ravni države in enega na predlog sindikalnih zvez oz. konfederacij, reprezentativnih za območje države. Nadzornica je bila do 8. aprila 2020 še Natalija Stošicki, po izteku njenega mandata pa nov nadzornik ni bil imenovan.