Twitter korespondenca

Zorčič Janši: To presega vse meje dobrega okusa

R.T.
15. 10. 2021, 08.43
Posodobljeno: 15. 10. 2021, 10.27
Deli članek:

Premierjeve kritike misije Evropskega parlamenta za ugotavljanje dejstev niso ostale nenaslovljene.

Bobo
Predsednik vlade Janez Janša in predsednik državnega zbora Igor Zorčič

Tvitanje slovenskega premierja Janeza Janše je včeraj dvignilo kar nekaj prahu. Kot smo že poročali, je na cedilu pustil člane misije Evropskega parlamenta za ugotavljanje dejstev pod vodstvom Sophie in 't Veld in prišel navzkriž z nizozemskim premierjem Markom Ruttejem. Na koncu je moral posredovati sam predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli, ki je Janšo pozval, naj preneha napadati druge evropske poslance.

Obsodbe so prišle tudi iz vrst slovenskih evropskih poslancev – oglasili so se predsednica SD Tanja Fajon ter evropska poslanca stranke LMŠ Irena Joveva in Klemen Grošelj.

Primož Lavre
Igor Zorčič in Janez Janša marca 2020, ko sta bila še zaveznika.

Tiho ni ostal niti nekdanji premier in predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec.

Pogovor o načinu komunikacije

Danes se je na Twitterju oglasil tudi Igor Zorčič, predsednik DZ. »Spoštovani nosilci zunanje politike,« je začel in označil profile Janeza Janše, predsednika države Boruta Pahorja in ministra za zunanje zadeve Anžeta Logarja, »predlagam, da se pogovorite o načinu komunikacije s predstavniki drugih držav in EU institucij, ker zadnja twitter korespondenca presega vse meje dobrega okusa in je v nasprotju z Deklaracijo o zun. politiki.«