S trenutnimi serološkimi testi, s pomočjo katerih se dokazuje prisotnost protiteles proti covidu-19 v krvi, ni mogoče dobro prepoznati, kdaj je posameznik bolezen prebolel, pomeni le dokaz, da prebolele bolezni, je danes znova pojasnila predsednica zdravniške zbornice in vodja posvetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović"Ne poznamo mejne vrednosti, pri kateri bi lahko rekli, da je oseba zaščitena," je dejala.

Beovićeva je namreč komentirala primer zdravnice, ki je na osnovi dokazila o prisotnosti protiteles za 50 evrov izdajala potrdila o prebolevnosti covida-19. Po poročanju POP TV gre za zdravnico koncesionarko iz Pomurja, ki je potrdila o prebolelem covidu-19 izdajala ne glede na to, koliko časa je preteklo od okužbe, in tudi brez PCR-testa. Beovićeva je danes potrdila, da bo ta primer obravnaval odbor za strokovno medicinska vprašanja pri zdravniški zbornici. 

Po besedah Beovićeve sta se samo samo dve državi v Evropi odločili, "da pogojno, na poseben način omogočata dokazovanje prebolevnosti s protitelesi".

Sicer pa gre po navedbah Beovićeve za dve ravni problema. Prva je upravna in se nanaša na izvajanje odloka, ki ne omogoča takega načina priznavanja prebolevnosti. Odlok namreč določa, da se pogoj prebolevnosti izpolnjuje z dokazilom o pozitivnem rezultatu PCR-testa, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar test ne sme biti starejši od 180 dni. Odbor pa se bo po njenih besedah ukvarjal z drugo, zgoraj navedeno strokovno ravnjo primera. "To je strokovni razlog, zaradi katerega se tudi mi še nismo odločili, da bi to bil dovolj zanesljiv podatek, na podlagi katerega lahko rečemo, da je oseba prebolela in je zaščitena ter da je verjetnost za to, da bi zbolela, majhna," je navedla.