"Negativni pojavi"

Šef policije napovedal ničelno toleranco do zaničevanja policistov

R.T.
14. 10. 2021, 06.58
Posodobljeno: 14. 10. 2021, 08.02
Deli članek:

Nacisti, fašisti, organizirana tolpa, ... Tega ne bodo več tolerirali.

Bobo
Šef policije zaničevanja nje in njenih zaposlenih ne bo več toleriral.

Generalni direktor policije Anton Olaj je napovedal ničelno toleranco do javnega zaničevanje policije in policistov, ki ga je mogoče zaslediti v zadnjem času. »Imenuje se jih z nacisti, fašisti, organizirana tolpa, itd.,« je danes zjutraj tvitnil Olaj in dodal, da je včeraj »zadolžil določene policiste za aktivnejše zoperstavljanje zoper tovrstne negativne pojave«. »Napovedujem ničelno toleranco,« je še zapisal generalni direktor policije in nekdanji državni sekretar ministrstva za notranje zadeve.

Na tem mestu velja omeniti, da je prejšnji mesec notranji minister Aleš Hojs na televiziji tiste policiste, ki se niso cepili proti covidu-19, označil za mevže.

Del opozicije zahteva sklic izredne seje DZ

Nobena skrivnost ni, da so policisti na protestih v Ljubljani tarča takšnih in drugačnih poimenovanj. Vseeno pa del opozicije meni, da je bilo policijsko nasilje na taistih protestih prekomerno. In da vlada politizira in militalizira policijo, kar se po njihovem mnenju kaže v povečanju pooblastil policije preko predlogov zakonodajnih sprememb, v kadrovskih zamenjavah na vodstvenih položajih v policiji ter obiskih funkcionarjev SDS na policijskih postajah.

Opozicijske LMŠ, SD, SAB, Levica in poslanska skupina nepovezanih poslancev v zahtevi za sklic izredne seje DZ s prvopodpisanim Matejem T. Vatovcem (Levica) zahtevajo tudi, da vlada razreši Olaja.

S tem namenom so včeraj vložili zahtevo za sklic izredne seje DZ o razmerah v državi in nujnosti volitev.