Kriza s čipi in druge težave

V Revozu bodo odrezali 350 delovnih mest

S.R.
13. 10. 2021, 13.03
Posodobljeno: 13. 10. 2021, 13.08
Deli članek:

Z zmanjšanim obsegom proizvodnje bodo začeli novembra, odveč pa bo predvidoma 350 delavcev.

Radio Krka
Proizvodnja v Revozu

Iz novomeškega Revoza so danes sporočili, da bodo zaradi negotovih razmer v avtomobilski industriji, zlasti zaradi težav z dobavo polprevodnikov, zmanjšali proizvodnjo in število zaposlenih, o čemer so prve poročale Finance. Odločili so se namreč za prehod proizvodnje z dveh na poldrugo izmeno. Proizvodnja bo v zmanjšanem obsegu delovala od novembra dalje. Ob delo bo predvidoma 350 zaposlenih.

Razlog so velike težave na trgu sestavnih delov in surovin, negotove razmere v avtomobilski industriji in tudi druge težave, povezane s pandemijo novega koronavirusa. Zmanjšanje obsega proizvodnje posledično pomeni zmanjšanje dnevne proizvodnje s 650 na 480 vozil. Proizvodnjo so zaradi vseh težav v zadnjem letu že večkrat začasno ustavili, a se doslej niso odločili za tako radikalen ukrep. Pojasnili so, da je bilo vodstvo primorano prilagoditi obratovanje novomeške tovarne, da bi ostalo konkurenčno.

V podjetju so še navedli, da so se pogovori s socialnimi partnerji že začeli. Zavezali so se, da bodo z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo izgubili delo, pomagali pri iskanju nove zaposlitve na trgu.