Dino Skender

Olimpija ima novega (starega) trenerja

G.G./STA
12. 10. 2021, 16.34
Posodobljeno: 12. 10. 2021, 16.38
Deli članek:

Po odhodu Save Miloševića bo na trenersko klop ljubljanske Olimpije sedel Hrvata Dino Skender.

alesfevzer.com

Iz Olimpije so popoldan sporočili, da bo novi trener vodil današnji trening, imena pa še niso razkrili. Toda javna skrivnost je bila, da bo ekipo še drugič v svoji karieri prevzel 37-letni Skender. Prvič bo na klopi zeleno-belih sedel na nedeljski domači tekmi proti Taboru iz Sežane.

Skender je prvič trener Olimpije postal 19. junija 2020, moštvo pa je od takrat vodil na 30 tekmah in zabeležil 16 zmag, ob tem pa vpisal še po sedem porazov in remijev. Vodstvo kluba ga je odpustilo 8. januarja letos, vse od takrat pa ni vodil nobenega kluba. Trenersko kariero je sicer začel pri domačem Osijeku januarja 2017.

Skenderjev strokovni štab bodo sestavljali še Karlo Primorac (pomočnik trenerja), Goran Boromisa (trener vratarjev), Ivan Zorić (kondicijski trener) in Hrvoje Božičković (kondicijski trener).

Za ponovni prihod mladega hrvaškega trenerja se je tako kot pred slabim letom in pol zavzel nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja, ki bo po poročanju medijev v kratkem prevzel vlogo športnega direktorja po dokončnem prevzemu zeleno-belih.

Na skupščini podrobnosti o prevzemu

Odločitev o menjavi trenerja je namreč prišla po najavljeni skupščini ljubljanskega kluba, ki bo prihodnjo sredo, 19. oktobra, je pred dnevi zapisalo moštvo v izjavi za javnost.

Na skupščini bo dosedanji predsednik Olimpije Milan Mandarić predstavil vse podrobnosti prevzema kluba, ki ga bo predal nemškemu poslovnežu Adamu Deliusu. Nemec je želel Olimpijo kupiti že konec lanskega leta, a do zaključka posla ni prišlo.

Zdaj že nekdanji trener zeleno-belih Milošević je na klop Olimpije sedel pred letošnjo sezono in jo vodil na 16 tekmah. Na njih je slavil sedemkrat ter zabeležil še dva neodločena izida ob sedmih porazih. Na lestvici Prve lige Telemach je Olimpija po 12 tekmah na tretjem mestu z 20 točkami. Vodilni Koper ima 24 točk.