Uporni raper

Zlatko ostaja na prostosti, predlog tožilke zavrnil tudi senat

S.R./STA
11. 10. 2021, 14.18
Posodobljeno: 11. 10. 2021, 14.27
Deli članek:

Zlatanu Čordiću - Zlatku ne bo treba v pripor.

STA
Tako so prejšnji torek pridržali Zlatka Čordića - Zlatka.

Spomnimo, Zlatka so pridržali prejšnji teden na protestu proti obveznosti izpolnjevanja pogoja PCT, ki je potekal v Ljubljani. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja hujskanja k upiranju ga je čakalo 48-urno pridržanje, po katerem je stopil pred preiskovalno sodnico, ki ga je nato izpustila na prostost. Okrožna državna tožilka je sicer predlagala, da mu sodišče zaradi ponovitvene nevarnosti odredi pripor za čas enega meseca od dneva, ko mu je bila odvzeta prostost. Preiskovalna sodnica tega ni storila, zato je o tem skladno z določbami zakona o kazenskem postopku v petek odločal senat Okrožnega sodišča v Ljubljani.

Ta je odločil, da se predlog tožilke zavrne in se pripor zoper Zlatka ne odredi. Senat je ugotovil, da ni podana verjetnost na ravni utemeljenega suma, da je osumljeni storil očitano kaznivo dejanje hujskanja k upiranju, ki je predpogoj za odreditev pripora. Senat se tako v presojanje obstoja pripornih razlogov niti ni spuščal, so sporočili s sodišča.

Čordićev odvetnik David Sluga je za oddajo Tarča na TV Slovenija v četrtek ocenil, da so očitki zoper Čordića premalo konkretizirani. "Absurdno je gospodu Čordiču očitati, kar mu tožilstvo poskuša očitati, da je on kriv za to, ker so uporabili vodni top in prekomerno uporabili plinska razpršilna sredstva. Tukaj ni nobene vzročne zveze," je zatrdil Sluga.