Globa

Protestnik proti avtu, v katerem je sedel Janša, zalučal jajce

R.T.
9. 10. 2021, 15.43
Posodobljeno: 9. 10. 2021, 15.50
Deli članek:

Člani in pristaši stranke SDS se v vasi Marezige nad Koprom niso uspeli izogniti protestnikom.

Bobo
Prihod članov SDS v Marezige.

Na srečanje je prišel tudi predsednik stranke SDS in premier Janez Janša. Eden od protestnikov je proti avtu, v katerem je sedel Janša, vrgel jajce, so poročali na Valu 202. Jajce je zadelo cilj, metalca pa so policisti oglobili.

"Naša stranka obstaja 30 let, a nikoli nismo nikogar motili, ko se je pripravljal na volitve /.../ Ne pustite se ustrahovati, pojdite na volitve," je kasneje v šotoru zbranim dejal Janša in dodal: "To, kar se dogaja izven šotora, je slovenska preteklost, kar se dogaja v šotoru, pa slovenska prihodnost." 

"Policisti zadevo spremljajo skladno z določbami zakona o javnih zbiranjih," so za STA sporočili iz Policijske uprave Koper. Konkretnega števila aktiviranih policistov niso navedli, iz objav v medijih pa je videti več deset policistov v zaščitni opremi.

Po poročanju portala Radiotelevizije Slovenija se je v Marezigah zbralo med 250 in 300 protestnikov ter med 50 in 100 policistov. Protest je bil po navedbah portala miren, razen vzklikov in glasnega piskanja incidentov ni bilo.