Pozno, a ne prepozno

Legendarni Pele Messiju poslal opravičilo

S.R./STA
26. 9. 2021, 12.32
Posodobljeno: 26. 9. 2021, 12.36
Deli članek:

Messi je podrl Pelejev rekord, a za čestitke še ni bilo časa.

Profimedia
Dani Alves, Lionel Messi, Pele in Naymar davnega leta 2012.

Legendarni brazilski nogometaš Pele je bil na Instagramu poln hvale na račun Argentinca Lionela Messija, ki je 9. septembra s tremi zadetki na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Boliviji podrl njegov rekord najboljšega strelca katere koli južnoameriške reprezentance. Tekma je potekala štiri dni zatem, ko je legendarni Brazilec prestal operacijo tumorja na debelem črevesu.

"Živjo, Leo Messi, oprosti, ker sem pozen. Vseeno pa nisem hotel izpustiti priložnosti, da bi ti čestital za še en rekord, ki si ga podrl na začetku meseca. Tvoja nogometna nadarjenost je neverjetna! Upam, da boš dosegel še veliko več skupaj z mojima prijateljema Kylianom Mbappejem in Neymarjem (pri PSG)," je v soboto na Instagram zapisal 80-letni Pele.

Messi je trenutno pri 79 reprezentančnih golih, medtem ko je Pele za Brazilijo v svoji karieri zadel 77.

V petek je Pelejeva hči Kely Nascimento tudi sporočila, da je njen oče na dobri poti okrevanja. Ob tem je na Instagramu objavila fotografijo, na kateri z nasmejanim očetom igrata karte. Eden najboljših nogometašev v zgodovini ima sicer zadnja leta precej težav z zdravjem, zato je bil večkrat hospitaliziran.